Perustukset helposti

Pohjolan Perustus Oy on rakennusperustusten ammattilainen. Perustukset ovat rakennuksen tärkein osa, eikä ole samantekevää, kenet valitset luotetuksi kumppaniksesi perustusten rakentamiseen. Maaperätutkimus ratkaisee perustustavan valinnan. Olipa tapa sitten perusmuurianturaperustus, pilariperustus tai reunavahvistettu laatta, onnistuu meiltä rakennustyöt sujuvasti ja lopputulos on aina mittatarkka ja viimeistelty kokonaisuus.

Yleisimmin omakoti­taloissa käytetty perustus on antura ja sen päälle rakennettu perusmuuri eli sokkeli. Anturan voi toteuttaa teräsbeto­nista joko muottiin valamalla tai antura­harkoilla. Sokkeli muura­taan harkoista tai valetaan betonista an­turan päälle. Jatkuvan anturan vaihtoeh­tona on pilariperustus, jossa erilliset, muuratut tai valetut pilarit seuraavat tietyin välimatkoin toisiaan. Reunavahvistet­tu laatta jakaa rakennuksen painon tasaisesti, mikä on tarpeen huonosti kantavalla maaperällä. Kaikkein epävakain maaperä tarvisee avukseen paalutuksen.

Halutessasi rakennamme saman tien myös rakennuksesi alapohjan. Alapoh­jarakenteen vaihtoehtona on joko kan­tava, perusmuureihin tukeutuva alapohja tai maanvarainen laatta. Kantava betonirakenteinen alapohja tehdään yleensä joko ontelolaatoista tai liittolaattarakenteena.

Kaikesta yllä mainitusta pääset vähällä vaivalla, kun valitset yrityksemme PERUSTUSPAKETIN, joka sisältää kaiken suunnittelun, työt ja tarvikkeet ennen talopaketin toimittamista tontille. Perustuspaketti on perustusten 'avaimet käteen' -toimitus.